Food Fair i Bella

Ikke et øje tørt. Der blæser nye vinde i de danske restaurantkøkkener, i hvert fald hvis årets DM for kokke afspejler virkeligheden i dansk gastronomi og kokkehåndværk. Jeg har undret mig de sidste mange år, over at de konkurrerende retter alle lignede små petit four-serveringer. Også hovedretterne. Ingen tvivl om at det håndværksmæssige har været af meget høj standard, men jeg synes man lavede måltider til at imponere fagdommere og ligemænd, frem for at glæde, begejstre, overraske og inspirere de restaurantgæster der kommer hver dag i danske restauranter. Lidt som meget nørdede arkitekter der tegner huse, som ingen kan bo i.

Tillykke til Lasse Starup Petersen fra restaurant Ti Trin Ned i Fredericia for vindermenuen, specielt desserten var meget smuk, sorbet af solbærgrene, godt tænkt! Og tillykke til arrangørerne af konkurrencen, som i år havde sat nye standarder for håndværk og råvarekendskab med det lækre højreb fra frilandskvæg, lidt tråde tilbage i tiden med ønsket om nyfortolkning af rødtunge bonne femme og den meget svære opgave, at lave dessert af danske råvarer på denne tid af året.

Hvad trænger man så til at spise, efter en lang dag i gastronomiens univers?

Pata Negra, modnet i 36 mdr. salat og godt brød. Moules Frites. På Gråbrødre Torv. Man er vel københavner.joan tlf.23.feb.2015 074 joan tlf.23.feb.2015 072

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s