Frisk fisk

Jeg har fulgt nysgerrigt med i udsendelserne “madmagasinet” på DR. Jeg har været glad for fornuftig og uddybende forbruger- og brancheoplysning. Tirsdag aften handlede programmet om frisk fisk. Programværterne tog os med til forskellige fiskefabrikker som pakker fisk til danske supermarkeder. Tilsyneladende er fisken et par uger gammel, når forbrugere køber den i supermarkedet, men efter et besøg på et fødevarelab. konstaterede man, at spisekvaliteten ikke fejlede spor.

Når der nu ikke var noget at komme efter i spisekvaliteten, sjovt nok understreget af smagetesten, hvor supermarkedsfisken vandt over den friskfangede fra samme dag, så skiftede man spor og gik efter det meget begrænsede udvalg i køledisken.

Man slog supermarkederne i hovedet med deres udvalg, som begrænser sig til 3 forskellige typer, som ikke engang er sæsonbestemt. Repræsentanten fra supermarkedet forsvarede sig med, at det er de 3 typer der kan sælges.

So be it.

Jeg vil gerne bringe en opfordring til torvs, som jeg synes man overså i udsendelsen:

Køb din fisk hos fiskehandleren. Den lokale fiskemand, om det så er en butik eller en vogn ( som supermarkederne ofte lægger p-plads til) har altid et flot udvalg af sæsonfisk og til meget rimelige priser.

forår i bukserne!

forår i bukserne!

joan tlf.25,feb2015 007

 

Reklamer

One thought on “Frisk fisk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s