Michelinstjerner

Når nu champagneskummet har lagt sig lidt efter sidste uges uddeling af michelinstjerner til 3 restauranter i Aarhus, er det vist på sin plads at det drypper lidt på degnen.

Med al respekt for ambitiøse kokke og køkkenchefer, så blev der ikke serveret mange måltider på danske restauranter uden tjenere, restaurantchefer, sommelierer og serveringsmedhjælpere.

Disse mennesker møder på arbejde samtidig med kokkene hver eneste dag for at dække op, slæbe tunge kasser med vin, øl og vand til og fra lager og køl. Nogle steder endda for at renholde restaurationslokaler og toiletter. De modtager bestillinger på telefon og mail, aftaler selskaber. De går tusindvis af skridt når de serverer mad og drikke, de smager hundredevis af vine, som spyttes ud igen. Når alle gæster er gået, er det dem der bliver tilbage og slæber rundt med tunge borde og stole til nye opstillinger, fylder lager op med flere drikkevarer, sørger for blomster, maler kaffe, fylder op med sukker, salt, peber, stearinlys, rene håndklæder på toiletter, polerer bjerge af glas og bestil, folder servietter i tusindvis, fjerner pletter fra møbler og tæpper og bestiller og modtager varer.

De fleste med et humør og menneskeligt overskud, der gør dem i stand til at håndtere alle typer gæster. Lige fra den overlegne mellemleder til det studerende kærestepar, som har sparet sammen i månedsvis og alt der i mellem.

Jeg kan varmt anbefale at medbringe sit vanartede yngel på de fineste restauranter, her bliver børn andægtige over alt stadsen og får en effektiv hands-on-lektion i god opførsel.

Til alle tjenende ånder på danske restaurantgulve: Det er også Jeres stjerner!

Man er vel gammel opvarter.

Dessert på Frederikshøj. Sjette ret, og hun sidder stadig på sin stol!

Dessert på Frederikshøj. Sjette ret, og hun sidder stadig på sin stol!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s